25 d’abr. 2018

PARLEM DE FILOSOFIA amb en MIQUEL SEGURÓ


MIQUEL SEGURÓ MENDLEWICZ 

Professor i doctor en Filosofia per la Universitat Ramon Llull, amb menció de Doctorat Europeu, i llicenciat en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. 
Ha realitzat estades de recerca predoctoral a la P. Università Gregoriana, Roma (curs 2008/2009) i a l’Albert-Ludwigs-O., Freiburg (any 2010), i ha visitat amb regularitat la Universität Basel per a projectes concrets de recerca.
Després d’uns anys de recerca eminentment teòrica ha procurat concretar-la en accions de transferència de coneixement en el context de la docència i la filosofia pràctica, de manera que en l’actualitat el seu àmbit laboral i el de recerca es desenvolupen tant en el camp teòric (treballs de fonamentació metafísica, ètica i política) com en el pràctic (innovació docent, guies de bones pràctiques, marcs de presa de decisions, bioètica …).
Compagina l’activitat docent com a professor universitari (UOC; Universitat Ramon Llull) i acadèmica amb l’edició científica a l’Editorial Herder, on hi coordina la revista Argumenta Philosophica i supervisa la col·lecció Opera Acadèmica. També és sota-signant de la proposta de codi ètic per a polítics (conjuntament amb altres intel·lectuals i experts de renom).
Ha estat autor de nombrosos llibres, articulista en diferents mitjans escrits i ha participat també en diferents programes de ràdio i televisió.
En aquesta entrevista del programa Terrícoles el podeu conèixer una mica millor.

La vida también se piensa (Herder, 2018) és la seva darrera publicació, on posa en evidència fins a quin punt la filosofia forma part de la construcció de la nostra pròpia biografia. Temes com l’experiència de la llibertat, la pregunta per la naturalesa de l’amor, el diví i el mundà en la realització de la vida humana o les paradoxes del coneixement neurocientífic són desgranades de forma accessible amb la intenció de facilitar al lector la seva pròpia experiència de vida.

Segurament amb tot el que el professor Seguró en expliqui podrem entendre una mica millor algunes de les contradiccions que observem en el món actual. 
Més informació de totes les publicacions i activitats acadèmiques en la web:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada