7 de juny 2011

CATALUNYA EN EL MÓN I SALVADOR CARDÚS

 
CATALUNYA EN EL MÓN

En un món cada cop més globalitzat, immers en una profunda crisi socio-econòmica i ambiental, la qüestió cap a on anem, o potser millor, cap a on podem anar com a país es planteja amb força en la nostra societat. La paradoxa de la coexistència actual de moviments socials d'ideologia aparentement d'esquerres, la irrupció de partits clarament independentistes que poc a poc van obrint-se pas i el guany clar en les darreres eleccions de partits de centre-dreta o dreta directament són aspectes de difícil concil.liació. Salvador Cardús mirarà de fer-nos més entenedora aquesta nova realitat en la conferència col.loqui d'aquest vespre.




Nascut a Terrassa l'any 1954, Salvador Cardús i Ros és llicenciat i doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. És professor titular de Sociologia i degà a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Salvador Cardús ha treballat abastament en el camp de la sociologia de la religió i de la cultura, l'anàlisi dels mitjans de comunicació i de les identitats nacionals. La seva activitat divulgadora ha estat especialment intensa en els àmbits d'educació, immigració i nacionalisme. Pel que fa a l'anàlisi del nacionalisme, ha participat en jornades d'àmbit nacional i internacional i ha donat múltiples conferències sobre aquest tema en diferents universitats de dins i de fora del nostre país.
Cal destacar també la seva ingent tasca en el món periodístic que va des de la creació de la revista Crònica d'Ensenyament fins la col.laboració regular en premsa, ràdio i televisió.
Salvador Cardús ha estat president de FUNDACC, Fundació de les Audiències de la Comunicació i la Cultura que va impulsar el Baròmetre de la comunicació i la cultura. Ha estat membre de la Comissió per a l'estudi de les Polítiques d'Immigració del Parlament de Catalunya, del Patronat de la Fundació Cultural Caixa de Terrassa, de l'Observatori de la Infància i l'Adolescència del Departament de Benestar Social i del Comité Bioètica del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. És membre del Consell de la Informació de Catalunya del Col.legi de Periodistes, del Consell Assessor de l'Institut Europeu de la Mediterrània, de l'Observatori Català de Civisme i de la Fundació Paco Candel, entre d'altres. També és membre numerari de l'Institut d'Estudis Catalans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada